nieuwe ketel plaatsen

pRIJZEN CONDENSATIEKETEL

J.D. gelooft in eerlijke en duidelijke prijzen! Daarom proberen we u al een idee te geven van de verschillende kosten die bij de aanschaf van een nieuwe ketel gepaard gaan.

vaillant ketel ecotec pro

Vaillant ecotec pro

Instapmodel: geschikt voor kleine woningen of appartementen met maximum één badkamer. 

 • vermogen: 24 kw. voor centrale verwarming en 28 kw. voor sanitair water (tot 13 liter warm water per minuut).
 • 2 jaar garantie
 • geschikt voor de overgang van niet condenserend naar condenserend

€ 1398

(model 286)

vaillant ketel ecotec plus

Vaillant ecotec plus

Standaardmodel: geavanceerde condensatie technologie met modulerende en weersafhankelijke  sturing. Geschikt voor grotere woningen met een groter sanitair comfort.

 • vermogen: verschillende modellen beschikbaar
 • 5j aar garantie
 • geschikt voor de overgang van niet condenserend naar condenserend

€ 2210

(model 346)

vaillant exclusiv condensatieketel

Vaillant ecotec exclusiv

Topmodel: het grootst mogelijk persoonlijk comfort.  Geschikt voor grotere huizen met twee badkamers of raindance douche.

 • vermogen: verschillende modellen beschikbaar
 • 5 jaar garantie
 • ingebouwde internetmodulle
 • green IQ
 • geschikt voor de overgang van niet condenserend naar condenserend

€ 2581

(model 356)

Benodigdheden nieuwe ketel

Een nieuwe ketel installeren betreft niet alleen het toestel zelf. Andere producten zijn nodig om de nieuwe installatie te plaatsen. De meeste zijn absoluut nodig, andere zijn dan weer aangeraden maar niet verplicht. 

aansluiten ketel vaillant

Aansluitset

 Om een ketel aan te sluiten is er altijd een aansluitset met gaskraan nodig. De aansluitingen vormen de verbinding tussen bestaande leidingen en de ketel. 

€ 64

kamerthermostaat vaillant vrc 700

Modulerende en weersafhankelijke kamerthermostaat met buitenvoeler. De VRC 700 kan worden uitgebreid met andere kamerthermostaten. 

€ 160

kamerthermostaat vaillant vrc 350

Modulerende kamerthermostaat. Deze kamerthermostaat is geschikt voor eenvoudige installaties, zonder buitenvoeler.

€ 116

overdrukventiel

Overdrukventiel

Het overdrukventiel wordt aangesloten op de koudwaterleiding, waar deze de ketel binnenkomt. 

€ 28,97

bijvullen verwarming

Vulset

Tussen de koudwaterleiding en het CV circuit wordt een vulset geplaatst om het verwarmingscircuit  te vullen. De set is voorzien van een verplichte terugslagklep zodat het CV water het drinkwater niet contamineerd. 

€ 39,78

beugel expantievat

Beugel

Aan de beugel wordt het expantievat bevestigd. Een overdrukventiel en een automatische ontluchter zijn bovenaan bevestigd. De manometer verteld ons hoeveel druk er op het systeem staat.

€ 67,93

expantievat

expantievat

Hoewel de meeste ketels een ingebouwd vat hebben is het toch aangewezen dit ter bescherming te voorzien. Een Ingebouwd vat is immers vele malen duurder en moeilijker om te vervangen. Dankzij de beugel moet er zelfs geen water worden afgelaten

€ 58,91

aflaatkraan

aflaatkraan

Dit kraantje wordt op een laag punt in het CV circuit voorzien. Op deze manier kan er via een tuinslang het water worden afgelaten indien dit ooit nodig zou zijn.

€ 6

spirotech vuilafscheider met magneet

Vuilfilter met magneet. Kleine metaal deeltjes afkomstig van de radiatoren en leidingen worden hiermee opgevangen. De levensduur van de ketel, en vooral de pomp wordt hiermee aanzienlijk verlengt.

€ 127,08

spirotech ontluchter

Deze ontgasser haalt actief luchdeeltjes uit het CV circuit. Blokkeringen of koude radiatoren behoren hiermee tot de verleden tijd.

€ 113,43

Onze firma gelooft in transparantie en eerlijke prijzen. Daarom proberen we u een idee te geven van de kostprijs van een nieuwe ketel.

LET WEL! :

 • De prijzen worden rechtstreeks bepaald door de groothandel en zijn inclusief standaard plaatsing.  Zie website DESCO voor actuele prijzen
 • Het gaat hier om goedgekeurde ketels, bedoeld voor de Belgische markt.
 • Omdat wij een samenwerkingsovereenkomst hebben met Vaillant, gebruiken we hun ketels in ons voorbeeld. Andere merken zijn natuurlijk ook beschikbaar!
 • Dit is slechts een kleine selectie uit het aanbod, bekijk ook zeker de website van de fabricant voor meer info!
 • Heel bepalend voor de prijs van een nieuwe installatie is de schouw! Indien er bijvoorbeeld een flexibel moet worden getrokken door een bestaande schouw, is de kostprijs hoger: meer materiaal en arbeid. Omdat dit heel erg verschilt van situatie tot situatie moet deze kostprijs ter plaatse worden vastgesteld.
Close Menu
MAAK EEN AFSPRAAK