ONDERHOUD VERWARMINGSKETEL VERPLICHT!

Een centraal verwarmingstoestel op gas moet elke twee jaar worden gereinigd door een erkend technicus. 

Bij J.D. heating & zn. controleren we bovendien of de veilige en goede werking van de verwarmingsketel gegarandeerd is. 

Nadien ontvangt u een reiniging- en verbrandingsattest. Deze attesten dient u gedurende twee jaar te bewaren en moet u kunnen voorleggen aan uw verzekeraar in geval van schade.

Iedereen, huurder of eigenaar, kan bij J.D. heating & zn. terecht voor een onderhoud. Ook wanneer de ketel niet door ons is geplaatst! 

keuring gasketel

Waarom een onderhoud?

De centrale verwarming is één van de belangrijkste onderdelen van een woning. Een goed onderhoud is niet alleen bij wet verplicht, het zorgt voornamelijk voor een veilige en zuinige werking van de verwarmingsketel. Bovendien wordt de levensduur van uw toestel aanzienlijk verhoogd!

Het onderhoud moet worden uitgevoerd door een geschoold technicus met erkenning van LNE en CERGA.

Bij een onderhoud, demonteren we de verbrandingskamer en geven ze een grondige reiniging. De binnenkant van de ketel wordt ook volledig nagekeken en vuil wordt verwijderd. 

De verbranding van uw toestel wordt twee keer nagemeten, bij hoog- en laaglast. Hieruit kunnen we afleiden of de ketel veilig en zuinig werkt. We gebruiken hiervoor professionele meetapparatuur van TESTO

Na een onderhoud krijgt u van ons een REINIGINGSATTEST en een VERBRANDINGSATTEST. Dit zijn officiële documenten die u moet bewaren voor uw brandverzekering. Deze documenten zijn tweejaarlijks verplicht te hernieuwen. 

Alle informatie over de wettelijke bepalingen in verband met het onderhoud en de keuring van uw gastoestel vindt u op de website van het Vlaamse departement leefmilieu.  

Close Menu
MAAK EEN AFSPRAAK